Javni poziv za saradnju na izradi grafičkog materijala – turistička mapa u sklopu projekta “Digitalne kulturne rute 2”

NVO Centar za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, u partnerstvu sa NVU Društvo za kulturni razvoj “Bauo” iz Petrovca na Moru, tokom narednih mjeseci sprovodi projekat “Digitalne kulturne rute 2” koji finansira Opština Budva na Javnom konkursu za raspodjelu sredstava nevladnim organizacijama 2024.

Projekat “Digitalne kulturne rute II” je nastavak istoimenog projekta koji predstavlja umrežavanje resora kulture i turizma na teritoriji Opštine Budva koristeći savremene alate komunikacije kao i savremenu prezentaciju kulturne baštine. Glavni cilj projekta predstavlja doprinos promociji i popularizaciji kulturnog nasljeđa Opštine Budva.

Kako bi se implementacija projekta sprovela, potrebno je relizovati jednu od ključnih projektnih aktivnosti – izrada grafičke mape u periodu od mjesec dana.

S tim u vezi, NVO Centar za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore objavljuje javni poziv za 1 autora mape koji će u saradnji sa projektnim timom izraditi turističku mapu za publikovanje.

Opis posla

Predmet usluge podarzumijeva izradu turističke mape Budve sa posebnim osvrtom na dijelove koji se obrađuju ovim projektom (Petrovac, Sveti Stefan), a na kojima će se jasno obeležiti rute izvedene u sklopu projekta. Osim geografskih odlika mapa treba da sadrži ucrtane oznake tačaka interesovanje koje će biti opisane u sklopu digitalnog vodiča (cca 20 tačaka). Sve lokacije od interesovanja moraju biti jasno sistematizovane, numerisane i predstavljene u legendi kako bi je posjetioci vodiča mogli upotrebljavati sa lakoćom. Mapa se izrađuje u A3 formatu i savija na manji format u skladu sa dizjanom mape.

Kako se radi o nastavku projekta, važno je voditi se grafičkim identitetom projekta koji je već postavljen. S toga se i mapa izrađuje po uzoru na mapu iz prethodnog dijela projekta koja se može pogledati na sledećem linku: MAPA PROJEKTA DIGITALNE KULTURNE RUTE

Autor mape će posao sprovoditi u saradnji sa projektnim timom, programerom i grafičkim dizajenerom projekta. Obzirom da je neophodno da mapa bude dizajnirana u skladu sa grafičkim identitetom ostalog grafičkog sadržaja u sklopu projekta, važno je da autor mape bude u stalnoj komunikaciji sa ostalim akterima i partnerima na projektu.

Projektni tim će autoru mape predati tačne lokacije koje se obrađuju projektom, njihovu numeraciju u projektu, potrebnu foto dokumentaciju i drugi neophodni materijal za rad a u cilju kreiranje kvalitetne turističke mape za potrebe projekta.

Ko se može prijaviti?

Na javni poziv za autora grafičkog materijala odnosno izradu turističke mape projekta “Digitalne kulturne rute II” može se prijaviti lice koje ispunjava sljedeće uslove, odnosno koje:

  • Je punoljetni/a crnogorski/ka državljanin/ka;
  • Posjeduje diplomu minimum osnovnih fakultetskih studija iz oblasti grafičkog dizajna, arhitekture, dizajna ili ostalih srodnih umjetničkih oblasti;
  • Posjeduje iskustvo u programima AutoCad, Adobe Illustrator, Photoshop, ili neki od drugih programa za izradu grafičkog materijala;
  • Posjeduje iskustvo rada/saradnje na projektima, programima i/ili aktivnostima u domenu kulture;
  • Nije u konfliktu interesa odnosno nije službenik/ca Opštine Budva ili lice usko povezano sa  njima; da nike javni funkcioner/ka, direktor/ka, član/ica upravnog odbora ili drugih struktura opštinskog preduzeća tj. ustanove, da nije zaposleno u ustanovama, preduzećima i svim drugim pravnim subjektima finansiranim djelimično ili u potpunosti od strane ove lokalne samouprave.

Kako se prijaviti?

Svi zainteresoavni kandidati prijave mogu dostaviti putem e-maila na adresu Centra za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore (heritagemne@gmail.com) do 16. 9. 2024. Godine, u 12 sati, a dokumentacija koja se u prilogu dostavlja je sljedeća.

  • Profesionalna biografija (CV):
  • Skenirana fakultetska diploma ili uvjerenje o diplomiranju;
  • Dokaz da posjeduje iskustvo rada/saradnje na projektima, programima i/ili aktivnostima u domenu kulture;
  • Dokaz da posjeduje znanje u navedenim programima za izradu grafičkih ilustracija (Photoshop, Adobe Illustrator, AutoCad, i sl.)
  • Portfolio u kome kandidat prikazuje svoje najreprezentativnije radove grafičkog dizajna (ne moraju biti objavljivani radovi);
  • Finansijska ponuda u bruto iznosu za autorski honorar.

Kriterijumi i prodecure izbora

Kriterijumi za izbor su sljedeći:

  • Dosadašnje profesionalno iskustvo;
  • Kvalitet dostavljenog portfolia sa pratećim podacima o znanju rada u pomenutim programima;
  • Visina finansijske ponude.

U roku od dva dana od završetla javnog poziva, NVO Centar za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore obavijestiće putem e-maila lice čije su prijave prihvaćene, kako bi se pristupilo potpisivanju ugovora u djelu.

Kontakt informacije

Za dodatne informacije stojimo na raspolaganju putem e-mail adrese Centra za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore (heritagemne@gmail.com).